Poronvasan kylkirullaa isänpäiväksi

Miltä kuulostaisi vahveroilla täytetty poronvasan kylkirulla? Sellainen on valmistumassa juuri nyt.

800g poronvasan kylkirullaa

  • punasipulia
  • tavallista sipulia
  • kuivattuja kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä
  • Vähän voisulaa, suolaa ja pippureita

Punasipuli, voisula ja vahverot kylkirullan sisään. Runsaasti sipulia lihan kylkeen.

Kokonaisia viherpippureita, punapippureita ja mustapippureita, suoloja. Kukapa nyt mitäkin halajaa, vaan kannattaa huomioida, että poronlihan hienoa maukua ei kannata peittää turhalla maustamisella.

Rautapata on tähän paistokseen paras astia.

 

poronkylki-3 poronkylki-4 poronkylki-5 poronkylki-6

 

Kolmen vartin paistamisen jälkeen vähän vettä sekaa, kansi päälle.

On hyvä pitää huolta ettei paistos pääse kuivumaan. Eli vettä lisää tarpeen mukaan, vain liraus kerrallaan.

 

poronkylki-9 poronkylki-10

Lopuksi 4 tuntia 90 asteisessa uunissa. Epäonnistuminen on mahdotonta.

Nyt odotetaan …

Klo 18.40:

Pahus. Kerkesivät syödä ennenkuin sain kunnon kuvan.

 

poronkylki-10-9

 


Kommentit

Poronvasan kylkirullaa isänpäiväksi — 1 kommentti

  1. Makuvesi herahti täällä minulle suuhun, on niin herkullisen näköistä jotta. Olis samalla tapaan laitettuna hirvellekin hyvää, tosin poroakin löytyy pakkasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *