Taasko hellettä?

Kesä tulee. Tänä aamuna tuoksuikin erilaiselle, uusille koivunlehdille ja nurmikolle.

Mutta, mutta. Ensi viikonlopuksi suunnitellun harjoitusreissun päänmenoksi on ilmojen haltija laatimassa oikein hellekelin. Taasko? Viime vuonna näihin aikoihin Evolla hikoiltiin +27 asteessa ja nyt tämä:


Kuva: www.fmi.fi

Vähempikin riittäisi. En ole helleihmisiä.


Kommentit

Taasko hellettä? — 12 kommenttia

 1. Onneksi ei niin kuumaa kuin 2005 heinäkuussa Paistuntureilla. Koko viikko lämpötila pysytteli 31 asteessa. Muistaakseni join 12 litraa vettä vuorokaudessa.

 2. Itse en myöskään pidä helteestä, alan tuntea oloni epämukavaksi jo ennen, kuin mittari varjossa näyttää 25 astetta.

  Olisikohan yleistäkin vaelluksen harrastajien parissa?

 3. Ehkä se vielä grammarin varusteilla menee, mutta ”vanhan liiton” varusteilla ei. Toivottavasti käytin oiken tuota määritelmää ”vanha liitto”, jonka opin tänään Marialta!

 4. Eipähä tuo hellerajan yli menevä lämpö ole vaelluksella mikään miellyttävä, kun tuota rinkassa olevaa lämmityslaitetta ei oikein saa pois päältä.

  Jos viikonloppuna olet Repovedele menossa niin ei siellä ihan helettä taida olla pe n 24 ja la vaan 21 vähän riippuen kumpaa paikkakuntaa katsoo Kouvola vai Valkeala.

 5. Tätä kirjoittaessani ajattelin Evoa, mutta se muuttui Repovedeksi tuossa aamupäivän mittaan, niinkuin toisaalla kirjoitin.

 6. Ensiksi: Hienoa, että asentopaikkaa pääsee nykyään kommentoimaan!

  Ja toiseksi asiaan: Kovin kuumassa säässä vaeltaminen ei ole miellyttävää. Kyllä vaeltaessa on parempi olla viileä sää. Huimassa helteessä on sen sijaan ihan mukava kurittaa itseään välillä juoksulenkillä. Sellainen tunnin, parin kova repiminen on kuumallakin ihan mukanaa, mutta työpäivän mittainen kävely rinkka selässä ei.

  PS. Kesän ensimmäinen itikka pääsi juuri tätä kirjoittaessa hengestään. Perkele! Ovat jo täällä!

  • Niin. Tarkoitus oli (tänäkin vuonna) tehdä kevään harjoitusreissu ajoissa ennenkuin ötököitä on, mutta jälleen taidan olla myöhässä.

  • Tavallaan… ::)

   Täytyy myöntää, että itse olen vähän kyllästynyt ötököihin, vaikka kestänkin niitä tarvittaessa ihan hyvin. En ole käyttänyt offiakaan vuosiin.

   Ennen viime kesää kävin Lapissa ainoastaan heinäkuussa. Tänä kesänä aioin taas skipata räkkäajan.

Vastaa