Koiranruokaa ja uusia varusteita

Ettei tulisi aina valitettua, täytyy rehellisesti todeta, että viikonloppuinen Repoveden reissu oli ihan mukava, kelit hyvät ja maisemat komeat, äänisaasteesta huolimatta.

Reissun varsinainen tarkoitus tuli täytettyä, eli testailu alkukesän erämaavaellusta varten. Testatuksi tulivat niin Thermarestin NeoAir medium kuin Vihen loue + rankinen. En ole vielä päättänyt uskallanko lähteä Utsjoen tuntureille louteessa, ehkäpä luotan kuitenkin Hillebergiin.

Vihen rankinen on hyvä pitämään hyttyset ulkona, joita jo oli kiitettävästi. Se kuitenkin estää näkyvyyden lähes täysin ja muuttaa louteen teltaksi. Avomajoitteesta menee näin pitkälti maku pois. Hyttysten kanssa nukkuminen on tietenkin vielä ikävämpää.

Thermarestin NeoAir on uusinta uutta makuulalustamarkkinoilla. Käsittämättömän kevyt NeoAir on myös mukava nukkua, kunhan ei puhalla patjaa liian täyteen. Pari kertaan päästin patjasta ilmaa pois, mutta sitten nukuinkin hyvin aamuun asti eikä lonkkia kolottanut. Paluuta vanhaan tuskin on.

Enää kymmenen kiloa kevennystä ja minustakin on tulossa grammari.

Tärkein testattava oli itsekuivattu koiranruoka. Retken virallinen maistaja söi kaiken hyvällä ruokahalulla. Koiran ruuansulatus näytti toimivan kuten normaalistikin, joten en usko mitään totuttamista vaadittavan normaaliruokintaan verrattuna.

Alkukesän säät myös suosivat yleensä ruuan säilymistä, joten senkään kanssa tuskin tulee ongelmia kesäkuun toisella viikolla.


Vastaa