Ydinvoimaa

Ok. Monet tietävät mikä suhtautumiseni ydinvoimaan on, toiset taas eivät, selvitetään tätä asiaa vähän. Olen yrittänyt vältellä tätä aihetta, koska tiedän sen herättävän vahvoja tunteita. Näppini kuitenkin syyhyävät päästä kirjoittamaan asiasta jotain (taas). Nyt kun ripakka sadekuuro ajoi sisään pihatöistä, tässä sitä tulee, energiapuhetta.

Yhteiskunta, teollisuus ja kuluttajat tarvitsevat sähköä voidakseen säilyttää elintasonsa. Onko nykyinen elintaso jo liian korkea on eri kysymys ja siihen voi totta kai ottaa kantaa, mutta se ei ole oleellista. Oleellista on se, että ellei energian saatavuutta turvata, se johtaa täydelliseen katastrofiin ja modernin sivilisaation häviöön. Tätäkö haluaa esimerkiksi Vihreä Liitto ajaessa täysin epärealistista energiapolitiikkaa?

Tämä on tärkein syy, miksi en koskaan voisi äänestää Vihreän Liiton ehdokasta. Pää pois pensaasta, Suomen Vihreät!

Synkkä fakta on, että ne jotka väittävät uusiutuvien energianlähteiden, tuulivoiman, bioenergian jne. olevan todellinen vaihtoehto, pitäisi kerrata peruskoulun matematiikan kirjasta yksinkertainen yhteenlasku. Vähennyslaskustakin voisi olla apua.

Ainoat enegiamuodot, joilla on tulevaisuutta ovat ydinvoima ja aurinkoenergia. Fissiovoima on väliaikainen ratkaisu, sen tietävät kaikki, mutta muuta meillä ei tällä hetkellä ole. Tämä on harmillinen tosiasia.

Mitä on mieltä fyysikko, joka osaa vähän muutakin kuin yhteenlaskua. Professori Kari Enqvist, HS-Raadissa:

”Tällä hetkellä vaihtoehdot ovat vähissä, ja jotenkin pitäisi seuraavat 50 vuotta pärjäillä. Hyvä vaihtoehto fissiovoima ei tietenkään ole, mutta kaikesta hehkutuksesta huolimatta en usko tehottomien tuulimyllyjen olevan milloinkaan energian päälähde. Fuusioreaktoreiden kannattavuus arveluttaa myös.

Toivottaisinkin kaikki vaihtoehtoisten energiamuotojen perään haikailevat tervetulleiksi opiskelemaan fysiikkaa ja keksimään ne oikeat keinot. Pulaa ei ole niinkään puhujista kuin tekijöistä.”

Valitettavasti modernin yhteiskunnan ongelmat eivät ratkea ydinvoiman demonisoinnilla, sen enempää- kuin ne ratkeavat pöhköllä energiapuun keruulla.

Suomi on päättänyt rakentaa kaksi ydinvoimalaa, hyvä niin. On paljon parempi, että Suomi vie sähköä ja voimalat pysyvät täällä, missä teknologiaa hallitaan hyvin. Se on paljon parempi vaihtoehto kuin se, että uusia ydinvoimaloita rakennetaan vaikkapa Romaniaan.

Kuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Nuclear_Power_Plant_Cattenom.jpg


Vastaa