Kevennystuskaa, osa 3 – Kauhun paikka

Kauhistus. Olen tilannut uuden rinkan, joka on Savottaa 15 litraa pienempi ja toista kiloa keveämpi Osprey Aether. Kyseessä on alennuksesta ostettu viime vuoden malli, josta puuttuu vetoketjulla avattava takapaneeli. Hinta oli kuitenkin halpa (139 euroa), enkä halunnut käyttää rahaa enempää tässä vaiheessa. Voihan olla, että koen tappion ja joudun palaamaan savottalahkoon.

Ainakin Aether on hyvä viikonloppureissuille, joihin olen tähän asti käyttänyt useimmiten Haltin Passia, joka on vain 40 litrainen. Passi on niin pieni, että suuren osan varusteista, esim sadevaatteet ja keittimen olen jättänyt suosiolla pois. Eipä siihen telttaakaan hyvin sovi, joten olen tyytynyt erätoveriin, louteeseen tai sitten nukkunut laavussa. Taisin itse asiassa perustella tämän uuden (heräte)ostoksen tarpeellisuuden nimenomaan viikonloppuretkillä, mutta aion nyt joka tapauksessa tehdä sillä yhden viikon vaelluksen Utsjoen tuntureille parin viikon päästä. Siinähän sitten nähdään, miten siinä käy.

Koska en ole varma onko tämä minulle oikea tie, pyrin siihen, että en hanki uusia varusteita ellei ole pakko.  Tällä hetkellä huomio kiintyy ainakin seuraaviin asioihin:

  • Makuupussi. Marmot Sawtooth. Liian järeä ja lämmin, paino 1,3 kiloa
  • Fjällräven G-1000 takki ja housut. Ei ongelma päällä, mutta miten sopii rinkkaan sateella? Ehkä joitain toimintatapoja on syytä miettiä kokonaan uusiksi?
  • Kamera. Savotta imaisi kokonaan kameralaukkuni tarvittaessa. Esim jatkuvalla sateella tämä voi olla tarpeen. Miten nyt käy?

Jos saan Aetheriin mahtumaan omat ja koiran tavarat viikon reissulle, sopii siihen kahden viikon reissun kamat ensi vuonna, kun aikuistunut koiruus jaksaa kantaa oman reppunsa. Mutta kyllä pelottaa.

Päivitys: Kerran vielä, että ei jää epäselväksi. Tavoitteenani EI ole vain ostaa pienempää rinkaa ja sulloa kaikkea siihen. Tavoitteeni on keventää rinkasta JA rinkan sisällöstä. Heräte asiaa tuli, paitsi aiemmasta keskustelusta tässä blogissa (kiitos, Korpijaakko), myös siitä kun näin miten vajaaksi Savotta jää viikon kamoilla viimeisten päivitysten jälkeen. Lähipäivät näyttävät, mitä saan jätettyä kokonaan pois, mitä vanhoja varusteita joudun hylkäämään ja mitä uutta vielä hankkimaan. Vai iskeekö kenties rimakauhu ja palaan putkirinkkaan tappion kärsineenä.

Päivitys 2: Scandinavian Outdoor laittoi viestin: tilaus postitettu. Ehkä saan ihmetella tätä asia jo huomenna.

Päivitys 3: Olen kopioinut varustelistan kahdeksi kappaleeksi. Toinen on se, jollaisena aioin reissun tavarat kantaa Savotalla:

http://www.asentopaikka.fi/Paistunturit/2010.2/plan/varusteet-savotta.html

ja toinen (vielä keskeneräinen) joka tulee toteutumaan:

http://www.asentopaikka.fi/Paistunturit/2010.2/plan/varusteet.html

Kommentointi suljettu.