Kevennyksen jälkipyykkiä

Tänään hankittu kalavaaka näyttää lukemaa, joka täsmää aiemmin punnatun kanssa: 11,8 kg

Tämä on tasan 2 kg vähemmän, kuin viime kesänä (huolimattomasti) punnittu 13,8 kg.

Painossa on mukana kaikki muut, paitsi ruoka, polttoaine, kulkuvaatteet ja kamera. Kameraa en ota mukaan tähän vertailuun, koska se on tavallaan henkilökohtainen ja ylimäärinen asia, eikä juuri siitä miksikään muutu.

Voinen hyvällä omallatunnolla sanoa, että reppu todella on keventynyt tuon 2 kilogrammaa, eli ison makuupussin, tai vaikkapa tunneliteltan verran. Jotain ei kuitenkaan täsmää, kevennyksen piti olla suurempi, koska makuualusta on nyt kevyempi kuin viime vuonna. Ehkä viimekesäinen punnitus oli väärin.

Repussa on vieläkin joitakin artikeleita, joiden mukanaolo on tarpeetonta, kuten esimerkiksi 1/2 purkkia kenkävahaa, joten pientä viilaamista jää.

———

Lisäystä. Sekoilen tässä intoillessani, koettakaa kestää, en ole koskaan ollut hyvä yhteenlaskussa. Todellinen painonvähennys on tietenkin noin 2.6 kiloa, sen minkä aiemmin mittasin + makuualustan kevennys n. 400g. Arvio rinkan painosta ennen kevennystä oli siis väärin.

Joka tapauksessa tavoitteeni alle 12 kilon peruspainosta näyttäisi siis täyttyvän. Oikea tapa olisi tietenkin punnita kaikki varusteet, niin rinkka kuin päälle tulevat vaatteetkin. Aivan kaikki.


Vastaa