Reppu pakattu

Kaikki varusteet on vimein inventoitu ja pakattu, sisältöön en enää koske ja ”lopullinen” varustelista on täällä.

Olen punninnut kaikki varusteet kokonaisuuksina joten totuus lienee nyt selvillä, ainakin riittävällä tarkkuudella. Kevennysprojektista huolimatta kannan mukanani järkyttävät lähes 25 kiloa tavaraa.

http://www.asentopaikka.fi/Paistunturit/2010.2/plan/varusteet.html

Toivottavasti varustelistaan ei tullut virheitä, koska siirtelin tavaroita hieman ryhmästä toiseen.

Osa ruuista ostamatta, joten viimeistä punnitusta en voi vielä tehdä, pyrin pysymään arvioidussa ruokien painossa. Koska olen viimein hankkinut tarkoitukseen sopivan vaa’an, teen tarkan punnituksen vielä vaelluksen lähtöpaikalla.

Ensi vuodeksi on näin viimein luvassa totuudenmukainen referenssi kaikkien varusteiden osalta.


Kommentit

Reppu pakattu — 4 kommenttia

 1. On siis tullut esiin piilokiloja. Näitä piilokiloja harrastavat erityisesti grammanviilauksen vihkiintyneet -onhan sitä kiva vertailla pieniä lukemia kavereiden kanssa.

  Jos miettii kahden viikon reissua, niin ei se ehkä kuitenkaan ole ollut ihme, jos hieman polvesta vihlaisee.

 2. Kyllä, tiesin niitä piilokiloja olevan, mutta onhan tuo paljon. Olen kannellut yli kolmenkymmenen kilon taakkoja kahden viikon reissuilla. Lienee totta, että kovat taakat ovat osasyyllisiä polvivaivojen syntymiseen. Paljon vaeltavan kannattaisi alkaa keventäminen ennen kuin vaivoja ilmaantuu.

  Valokuvausvälineet painavat kohtuuttomasti. Odotankin, että joku kehittää 250g painavan kamerajärjestelmän kymmenen vuoden sisällä 😉

  On kuitenkin lohdullista, että ensi vuonna on tiedossa parin-kolmen kilon kevennys mistään tinkimättä, kun koiralle uskaltaa laittaa oman repun selkään.

 3. Laittelin tänään ojennukseen 13 vuorokauden muonat: kokonaispaino 9.155 g. Sisältää pari muovirasiaa, jos helteiden sattuessa joutuu laittamaan metukoita ja juustoja yöksi puroon.

  Rinkan lähtöpaino taitaa nousta jonnekin 26 – 27 kg:n paikkeille. Tietää rauhallista matkantekoa. 😉

 4. ^Sinulla on toki tuplareissu minuun verrattuna. Luulen, että minun rinkkani painoi viime vuoden 12 päivän reisulla juuri tuon 26-27 kiloa.

  Ja sitten nuo piilokilot: taskut täynnä tavaraa. Arvaamaton paino luuraa siellä.

Vastaa