Tunturiväsy

Koiranpennun kanssa täytyy myös ottaa huomioon, että ei ole hyvä rasittaa keskenkasvuista liikaa. Tänään mentiin 8 tuntia ja se taisi käydä voimille. Varre julisti pariin otteeseen oma-aloitteisesti tauon, eli paneutui makuulle tunturiin, siinä sitten pidettiin taukoa lumisateessa. Käveli myös pitkät matkat vetämättä, mikä oli tavatonta ja ihme ja kumma, jopa perässä. Tosin toipui väsymyksestä valittömästi, kun näki poroja.

Monenlaisen ilman kanssa tänään käveltiin. Päätin vielä kerran mennä Ahkovarrin yli. Komeat raekuurot saattelivat tunturinylitystä. Koira halusi käydä jokaisella lumilaikulla, jättää tassunjäljen. Onhan se viralliselta nimeltään Lumenvartija.

Tuuli on kylmä, auringonpaiste pehmentää hyytävyyttä. Jätän neitihommat ja peseydyn kunnolla Ahkojohkassa. Koira nukkuu nokka tuulessa.

.


Vastaa