Koira on elukka

Koira on elukka. Ei niin, etteikö ihminen voisi olla elukka, mutta silloin se tarkoittaisi jotain negatiivista. Koiran kannalta se tarkoittaa vain sitä, että se ei ole ihminen. Koska koira ei ole ihminen, sillä ei myöskään voi olla ihmisten oikeuksia, väittäköön animalistit sun muut hörhöt mitä tahansa. Sillä ei myöskään voi olla ihmisten maailmassa ihmisten velvollisuuksia. Se on täysin ihmisen armoilla, sen hyvinvointi ja tekemiset ihmisen vastuulla.

Kieltämättä olen suivaantunut tähän toisaalla käytävään koirien irtipitokeskusteluun ja ehkä minun pitäisi diskata itseni syyntakeettomana, mutta tulee mieleen näin myöhäisiltasella, että mitenkäs moni näistä koirien irtipitäjistä käyttää lemmikistään ihmiselle varattua persoonapronominia ”hän”. Mahdollisesti se ei liity syndroomaan mitenkään vaan on yleisempi koirahörhöjen termi, irtipito on sitten toisenlaisen aivovamman tulos.

Mutta koira ei voi olla ”hän”, koira on aina ”se”.

Koira on elukka, eikä se kärsi, jos sitä sellaiseksi nimitetään. Voit testata sen seuraavasti. Osoita vuoronperään koiraa ja itseäsi toistaen samassa järjestyksessä: ”Elukka, ihminen, elukka, ihminen, ..”.

Koira ei tästä kärsi, kärsitkö sinä?


Vastaa