Vaelluskoira irti!

Koira on lain mukaan pidettävä lähes poikkeuksetta kytkettynä. Laki on selvä, yksiselitteinen ja helppoa lukea. Silti tuntuu siltä, että koiranomistajat eivät tätä lakia ymmärrä.

Ovat koiranomistajat tavallista keskimäärin tyhmempää porukkaa?

Tavallaan kansalaistottelemattomuus on minusta hyväksyttävää. Ei niin, että laki sen hyväksyisi vaan niin, että sen voisi ehkä perustella sillä, että yritetään muuttaa jotain lakia joka koetaan vääräksi. Anarkismia siis, eräällä tavalla. Silti se on laitonta ja seuraukset on kärsittävä.

Koirien irti pitäminen tuskin aiheuttaa muita muutoksia kuin lisää koiravastaisuutta joka taas aiheuttaa lain tiukentamisen. Koirat ovat jo ahtaalla nyky-yhteiskunnassa, ei tehdä sitä enää tämän vaikeammaksi.

Kaikein pöljintä on yrittää oikeuttaa laittomuus toisten laittomuuksilla. Koira on sopeutuvainen ja joustava. Jos koiria ei voida pitää niinkuin laki sen määrää, on niistä luovuttava.

Mutta mikäs tämä on? Koira irti!

Tai tämä? Elukka temmeltää vapaana!

Taidan puhua palturia, koska pidän itsekin koiraa irti!

Tosin vaelluskuvat ja kertomuksetkin ovat illuusiota, kuvitelmaa vapaudesta jota ei enää ole.

Kuvakulmat, rajaukset, vähän lavastusta. Sekaan photoshoppia ja todellisuus muuttuu. Sama pätee vaellusmuisteluihin ja kertomuksiin. Kukapa haluaisikaan tylsää, kahlittua todellisuutta, jos voi lukea väritettyä kertomusta joka voisi olla totta.


Kommentit

Vaelluskoira irti! — 2 kommenttia

  1. Voi kuulostaa jälkiviisaalta, mutta epäilin heti kuvamanipulaatiota, kun näin tuon ylimmän kuvan reissun kuvakoosteessa. Tosin en ole vieläkään varma, onko se sellainen. Kenties oletkin lisännyt jälkeenpäin narun tuohon alimpaan kuvaan???
    Et kai sinä nyt koiraa olisi irti päästänyt, koska vaarana oli että se häipyy horisonttiin mielenkiintoisten hajujen perässä!?

  2. Niin, et ehkä saa koskaan tietää totuutta 😉

    Ylempi kuva on lavastus. Koira on kiinni narussa, mutta se naru ei näy kuvassa. Tosin on nyt myönnettävä, että se toinen pää ei ollut kuin aika höllästi pinenehkön kiven ympärillä.

    Tuolla alueella oli erittäin paljon vaatimia vasojen kanssa, joten irtipitäminen ei tullut kysymykseen missään tapauksessa.

    Koiran karkaamisesta en olisi huolissani, ainoastaan sen aiheuttamasta vaarasta poroille ja pesiville linnuille jne.

Vastaa