Valokuvaustuskaa

Olin suunnitellut jättäväni pois järjestelmäkameran elokuun vaelluksella, kokeen vuoksi ja selvitäkseni kevyemmällä kantamuksella. Mutta nyt, kun katselen niitä muutamaa kuvaa jotka otin kompaktikameralla Liesjärveltä tänä viikonloppuna, ei ajatus tunnu hyvältä. Mieleen muistuu 2008 Muotkan reissu, jolla kuvasin pääasiassa kompaktilla, eikä tulos miellyttänyt.

Taidan pyörtää tämän suunnitelman. Ehkä 70-300mm lasin voisi kuitenkin jättää pois. Otanko sitten superlaajakulman mukaan vai 1.4 valovoimaisen normaalin vai pelkän peruszoomin? Entä jos tuleekin se karhu vastaan, kun pitempää putkea ei ole saatavilla, seurauksena elinikäinen trauma…

Pahus, taas se alkaa. Varustevatulointi on ikuista.


Kommentit

Valokuvaustuskaa — 6 kommenttia

 1. 🙂 Hyvin tuttuja on nuo sinun pohdintasi. Itse mähkäilenihan samojen asioiden kanssa, kun olen lähdössä reissuun. Lyhyemmillä retkillä kannankin mukana aikamoista arsenaalia, mutta vaellus on se vaikea paikka. Onnea valintoihisi 🙂

 2. Olen näin kuluttajan eli nauttijan näkökulmasta ehdottomasti sitä mieltä, että te molemmat kantakaa niitä hyviä kameroitanne ja sulostuttakaa elämäämme, kiitos!

 3. Tulin kokeilleeksi viime reissulla pakosta kameratonta vaellusta. Kamera tipahti tapaturmaisesti uintireissulle ensimmäisen vaelluspäivän alkupuolella ja reissupuhelimessani ei ole kameraa. Ihan aluksi ei vituttanut, sitten vitutti ja sitten asian unohti. Muutaman kerran kun eteen osui jotain kuvauksellista tai poikkeuksellista oli ikävä kameraa, mutta kyllä vaellus tuntui vaellukselta ilman kameraakin.

  Mutta kyllä se kamera pitää olla reissussa mukana.

  Muun varustevatuloinnin lisäksi on taas aika miettiä, mikä kamera olisi sopiva? Edellinen oli kompromissina Canon G10 (ja siihen oli tarvittaessa salama ja jalusta). Ostaisiko G11:sta? Edellinen oli ihan hyvä kompromissi ja kun optiikka on kiinteä, sitä ei joutunut vatuloimaan. Toisaalta, ominaisuudet alkoivat loppua kesken (pl. jälkikäsittely). Ostaisiko veden- ja iskunkestävän pokkarin, niin ei tulisi tuota murhetta enää eteen. Mutta ominaisuudet surkeat. Ostaisiko järkkärin, niin saisi kaikki haluamansa ominaisuudet, mutta sitten tulee paino ja lisävatulointi. Ja rahaa palaisi kun en ihan 1000D:hen tyytyisi… Ja mitä järkeä on järkkärissä jos ei vaihda optiikkaa?

  Jaa-a. Vaikeaa ja muiden neuvot ovat kuitenkin vain neuvoa antavia…

 4. Olen vaeltanut ilman kameraa useita kertoja 90-luvulla. Sitten myös melko onnettoman kameran kanssa. Sillloin ei kuvaus huvittanut.

  Nyt valokuvaus on kasvanut osaksi vaellusharrastusta niin, ettei oikein osaa ilman järjestelmäkameraa kulkea. On se mahdollista, mutta katsotaan nyt miten käy.

  Oikeastaan odotan jatkossa jonkun kehittävän 250g painavan kamerajärjestelmän 😉

Vastaa