Kartta kaukaa

Olen tutkaillut ihmeissäni seuraavan reissun karttaa. Kyseessä ei ole varsinainen vaellus, mutta luontokohteita on tarjolla runsaasti.

Mikähän noista olisi hyvä?


Kommentit

Kartta kaukaa — 9 kommenttia

 1. Nothing on oikein kuvaava Australian keskiosille, Outbackille, kuten siellä sanotaan. Se on uskomaton: tuhansia kilometrejä punaista hiekkaa ja kiveä, punaisia tunturin kokoisia kallioita. Sinne tulee ikävä, vaikka siellä saa väistellä tappavan myrkyllisiä käärmeitä. Vaellukselle sopisi Tasmania, siellä kasvaa koivujakin.

 2. En ole tällä reissulla lomalla, joten en ennätä kovin kauas.

  Mutta matkan lopussa on 3 vuorokautta vapaata ja suunnitelmissa on, että jonkinlaiselle polulle itseni järjestän.

 3. Uiminen tai sukeltaminen ei ole ne omimmat lajit. EIkä surffauskaan, mutta olisihan se aivan pakko nähdä: ”Sharks with frikin’ lasers!” Ehkä kajakilla?

  Hyvää (?) matkaa. =D

 4. Tuolla koillisessa, missä lukee poisonous snakes, pääsee melko lyhyillä etäisyyksillä (autoetäisyyksillä) kokemaan lajistokirjoa, jos luonto ja ekologia kiinnostaa. Esim. Cairnsin tai Townsvillen kaupungeista kun lähtee, niin tuossa lyhyessäkin ajassa ehtii nähdä sademetsän, vuorovesirannat ja vaikka lähinnä rannikkoa olevat korallisaaretkin. Ja ainoa poisonous snake oli tietenkin kuolleena autotiellä. Retkeilin siellä 2002 3 viikkoa, ja hyvin aika kului.

 5. Vaikea sanoa, miten työmatkalla ennättää, mutta olisihan se mukava ottaa vaikka bussikyyti Sydneysta Sinisille vuorille.

  Katsotaan, miten käy.

Vastaa