Poroa jouluksi

Syksyn poropaketin pitäisi saapua parin viikon kuluttua. Tilasin tänä vuonna vain etuneljänneksen, vaikka normaalisti ostan puolikkaan vasan.

Etuneljänneksestä puuttuvat arvoikkaimmat osat, kuten paistit ja sisäfile, mutta liha on huomattavasti edullisempaa ja oikein valmistettuna maukkaampaan. Ei paistia ja filettä aina tarvitse syödä, niin herkullista kuin vasan paisti hyvin tehtynä onkin.

Mutta muutakin lihaa on olemassa. Esimerkiksi vasan kaulakiekoista, potkasta tai lavasta saa herkullisen karjalanpaistin.

paisti

Karjalanpiirakoiden kanssa tämä herkku voittaa rasvaisen joulukinkun mennen tullen. Uutena vuotena taas ajattelin paistella valtavan kokoisen käristyksen, jonka nautin vahvan oluen kera.

Sen aterian jälkeen katson kaamoksen selätetyksi ja alan odottaa kevättä.

Olen näköjään jäänyt yksin kotiin koiran kanssa. Näitä kirjoitellessa tulee nälkä ja jääkaappi paistaa tyhjyyttään. Pitäisiköhön käydä lähikaupassa ja tehdä pitkästä aikaa epäterveellinen ja rasvainen pitsa, pitkän kaavan mukaan.

Vaarallinen suunnitelma, näin yksin viikonloppua vietettäessä. Se voi johtaa moraalittomaan ja hyvinvoinnin kannalta arveluttavaan ylensyöntiin.


Kommentit

Poroa jouluksi — 3 kommenttia

  1. En muista olenko aiemmin sanonut, mutta: Kiitos aiemmin julkaisemasta pitsaohjeesta! Se on ollut aikamoinen menestys ja toimii myös juhlatarjoiltavana kun siitä tekee pikkupitsoja.

    Eilen oli ruuaksi uunissa haudutettua rusakkoa. Ei tarvinnut paljon huolehtia mistä ruhon osasta mikäkin liha oli, kaikki oli erittäin mureaa. Tänään… no… tortilloja. Mutta oli niissäkin hirveä lihana. =S

Vastaa