Eräsukset ja vaelluksen odotus

Päätin pähkäilyn jälkeen tilata Karhun OptiGrip eräsukset. Optigripissä on uudenlainen pitopohja, joka ei kuulemma vaadi ollenkaan huoltoa. No, jää nähtäväksi mitä tulee.

Suksia ei ole kaupoissa, mutta niitä on odotettavsissa muutaman viikon sisällä.

Uusien välineiden ostaminen ei ole aina tarpeellista, mutta nämä nyt tänä talvena ovat. Luulenpa saappaiden ja suksien hankinnan olevan tässä useiksi vuosiksi eteenpäin.

Varusteiden hankinta konkretisoi lähestyvän hiihtovaelluksen ja poistaa epäilykset siitä, kannattaako reissuun lähteä ollenkaan. Olen ollut kahden vaiheilla, siirränkö talviloman kesäksi, mutta asia lienee näillä uusilla hankinnoilla päätetty.

Mihin sitä sitten huhtikuussa hiihtelisi?


Kommentit

Eräsukset ja vaelluksen odotus — 5 kommenttia

  1. Talvella olosuhteilla on mielestäni paljon suurempi merkitys kuin kesällä. Kantaako hanki ollenkaan, paljonko on pakkasta, onko joet auki (no ei taida olla tänä talvena?!). Siksi jos mahdollista jätän ite sen kohderatkaisun viime tippaan ja yritän tehdä valistuneen arvauksen, joskus jopa soittanut pohjoiseen ja kysynyt olosuhteista. Toisaalta tänä talvena sääennusteet eivät ole juuri ainakaan täällä Keski-Suomessa osuneet kohdilleen.

  2. Omat latu-optigripit eivät kulje ainakaan yhtään mihinkään näillä pakkas- ja uudenlumenkeleillä. Jouduin jopa kävelemään lenkiltä kotiin, kun en vaan päässyt ollenkaan eteenpäin. Kevätkeleillä tmv. sen sijaan ihanat, toivotaan vaan, ettei ole paljoa pakkasta ainakaan uuteen lumeen yhdistettynä.

  3. Minä halusin kantavuutta umpihankeen. Vierastan hiihtämistä moottorikelkan jäljessä. Haluan kuitenkin hiihtää umpihangessa myös sydäntalvella, siksi valitsin kolme metriset Järviset. Karhut ovat varmasti erittäin hyvä valinta ja varsinkin tuolla Optigrip-pohjalla. Mene Lappiin.

Vastaa