Kesäkevennys – varaslähtö

Vaikka talvivaelluskin on vielä tekemättä, alkoi jostain syystä kangastelemaan mielessä alkukesän reissu, viisitoista yötä jossain mielituntureilla on tarkoitus viettää. Aiemminkin olen jo huuhaillut sekä louteen että teltan ottamista mukaan yksinvaellukselle, nyt aion sen kokeeksi tehdä.

Tilasin netistä MSR Hubba HP teltan. Painoa on 1,3 kiloa, jos lupaus pitää paikkansa. Hintaa kertyi lähetyskuluineen £280 (330€), eli ei hirmu paha.

Hubba HP ja Vihen Loue I painavat yhteensä saman verran kuin Nallo 2, joten telttakantamuksen paino ei muutu, mutta majoite on paljon monipuolisempi. En taida alkaa teltankeräilijäksi vaan etsin Nallo 2: lle uuden kodin (varattu alustavasti, joten en ota ostotarjouksia vastaan).

Olen myös suunnitellut Viheä vähän pienemmän louteen ompelemista itse, mutta en ole varma ennätänkö sitä suunitelmaa toteuttamaan tänä keväänä.

Sen lisäksi on varauksessa paikallisessa retkeilyliikkeessä Vargo Hexagon risukeitin. Se on hillittömän kevyt titaanirakenteinen risukeitin: vain 116g. Muuta keitintä en aio ottaa mukaan lainkaan.

Lisäksi keittiöön kuuluu litrainen Trangian UL-kattila ja pieni kahvipannu, muovilautanen ja -muki. Kevennystä pitäisi syntyä jonkin verran. Punnitsen paketin, kunhan saan Vargon käsiini.


Kommentit

Kesäkevennys – varaslähtö — 12 kommenttia

 1. Hyvännäköinen ja järkevän painoinen tuo Vargo. Käyttökokemuksia olisi kiva kuulla sit aikanaan.
  Ajattelitko poltella hiekalla ja kivien päällä vai jotain alustaa tuolle?

  • Mulla on sellainen pieni vanha kevyt pienimmän trangian paistinpannu alusena ja se on hyvä se. Saa nätisti tuhkat pois näkyvistä ja ei kärtsää aluskasvillisuus ja on helppo tarvittaessa siirtää systeemiä.

 2. Mistä tilasit ton hubba hp:n? Itellä olis hakusessa hubba hubba hp jos jostain sais kohtuulliseen hintaan. Outdoorfairista säästää muutaman kympin varuste.nettiin verrattuna, mutta on se silti vielä hinnoissaan =P Tosin kova hinta v*****aa vaan kerran, paska laatu jatkuvasti.

 3. Aika tiivis voi tuulessa ja sateessa tunnelma olla Hubba HP:ssa koiran kanssa, pohdin. Toisaalta loue tuo paremmalle säälle ja illanviettoon telttaa paremmat olot. Tietenkin, jos loeteen saisi viritettyä teltan lisäeteikseksi, niin lattiapintaa tulisi kummasti lisää.

  • Samaan olen miettinyt, mutta nämä lapinkoirat on siitä helppoja, että voivat nukkua ulkonakin. Ei ne teltaa tarvitse välttämättä millään kelillä.

   Tosin olen nukkunut koiran kanssa Vihen rankisessa, joka ei ole hubbaa isompi. KOira sopii kiepillä nukkuessaa hyvin pieneen tilaan.

 4. Onpas näköjään olemassa kunnollinenkin käpykeitin. Etsiskelin tuollaista. Ainoa kaupoista löytyvä painoi yli 1/2 kg ja maksoi 89 jörkkaa. Ikeassa sattui silmiin rosterista tehty aterinkuivauspurnukka. Laitoin siihen pienet jalat ja korokkeet yläreunaan. Maksoi n. 15 € ja hyvin pelaa. Painaa 150 gr. Ei niin hyvin pakattava kuin tuo Hubba Bubba.

 5. Minulla on käytössä vastaava kahden hengen teltta. Retkeilen yksin lapinkoiran kanssa. Tyttäreni on välillä mukana. Siksi ostin isomman ja ei suuri ero painossa. Sateella saan rinkankin sisälle jos haluaa. Olen ollut erittäin tyytyväinen.Ei tartte ahtaassa ryömiä telttaan. Nopea pystyttää. Huolellinen oltava niiden kaarien kanssa ettei kuminauhoja venytä liikaa. En syysvaelluksella meinannut saada sitä kuminauhaa takaisin putken sisään vaikka mielestäni olin toiminut varoen.

  Kiitokset Murremix kuivausvinkistä. Minulla vain kuivauksen jälkeen tuote selvästi kevyempi mitä ilmoitit painoeroina. Syötätkö reissussa koiralle muuta kuin tätä kuivattua murremixiä. Minä olen sekaan kuivannut broilerisuikaleita, kieltä ja sydäntä. Minä kuivaan tuotteet uunissa. Johtuneeko siitä että kevyempi.

  • Olen koiran kanssa käynyt vain kahdella viikon vaelluksella, joten en voi esittää asiantuntijaa. Uskoisin, että ainakin aikuisella koiralla ei ole niin kovin väliä saako kaikki vitamiinit yms vaelluksen aikana, kunhan energiaa piisaa. Vaelluksen jälkeen voi sitten korjailla tasapainoa.

   Murremiksien lisäksi oli kuivattua naudanmahaa + yksi iso siankorva per päivä.

   Kuivauksen loppupaino on varmaan riippuvainen siitä, miten kauan jaksaa kuivattaa. Minun ilmoitukseni ei tainnut olla myöskään kovin tarkka, sinne päin.

 6. Aiheesta lisää: Kevätuskaa – henkistä ja fyysistä | Asentopaikan päiväkirja

Vastaa