Varmistelua

MSR:n teltanhärpäkkeen kiinnitysnarujen vähäisyys arveluttaa. Miten käy tunturituulessa ultrakevyessä majoitteessa makoilijalle? Teltan mukana tulee yksi ylimääräinen naru, mutta paikkoja näyttäisi olevan kolmelle ylimääräiselle kiinnitykselle. Varastosta löytyi sopivasti kaksi telttanarua lisää.

Nyt näyttää paremmelta. Mutta meneekö grammaus pieleen, koska tarvitsen vielä kolme maakiilaa lisää? Painoa tulee lisää naruista ja kiiloista järkyttävät 50 grammaa.

Toinen asia mikä arveluttaa, on teltan pienuus. Se täytyy vain testata käytännössä: alkaako kyrsimään, tuleeko käytännön ongelmia vain onko se oikeasti käyttökelpoinen majoite..

Tilaa se ei ainakaan rinkassa vie. Telttaa ei minusta kannata pakata rinkkaan omassa pakkauspussissaan, vaan jättää se suosiolla kotiin. Sisäteltta ja ulkoteltta erikseen rinkkaan ja kepit pystyyn johonkin sopivaan rakoon.

Ulkoteltta

Sisäteltta

Kaaret ja maakiilat


Kommentit

Varmistelua — 3 kommenttia

 1. Eihän tuo paljoa tilaa vie tai mahdottomia paina jos mukana on kuitenkin loue. Jos teltta ei miellytä niin nukut siinä ja käytät vaikka sisätelttaa rankisena jos sattuu räkkää olemaan? Useimmiten kannattaa kokeilla. Vaihtelu on elämän suola. =)

  • Joo. Varustevalulointia 🙂

   Olen ajatellut juuri kuten sanoit, että loue on pääasiallinen majoite ja teltta ikäänkuin varalla, jos on ötököitä tai muuten ankeeta. Hubban sisäteltta sopii tosiaan myös rankiseksi louteeseen.

   Hubba HP on siitä mukava, että siellä sopii istumaan suorassa! Yksi syy, miksi en pidä esim Hillen Aktosta.

   Jos ei toimi, niin sitten ajatellaan taas uusiksi.

 2. Aiheesta lisää: Pienellä präntättyä | Asentopaikan päiväkirja

Vastaa