Varustekaaos

Talviretken romppeet ovat maanneet eteisen rappujen alla viikkotolkulla. Kaiken pitäisi olla periaatteessa tuossa, mutta miten voin olla varma jos en tarkista. Varustelistan laatiminen on ollut pitkäpiimäistä ja puuduttavaa, ei huvita. Lista on täällä, seitsemän yöpymisen/ kahdeksan hiihtopäivän retkelle:

http://www.asentopaikka.fi/Paistunturit/2011.1/plan/varusteet.html

Sanokaa nyt, mitä siitä puuttuu.

Kohdealue on vielä päättämättä ja reitti täysin auki. Taidan jättääkin sellaiseksi. Ajan vain pohjoiseen ja hiihtelen jonnekin; tuonne noin.


Kommentit

Varustekaaos — 9 kommenttia

 1. Ei kai siitä mikään puutu, mutta poistaisin lyhyet kalsarit tarpeettomina, kuten myös sormikkaat. Vuorettomat rukkaset ja lapaset ovat verrattomat hiihtohommissa. Minulla on jopa kumirukkaset oikein märkiä päiviä varten. Sadeasua en ole koskaan tarvinnut.

 2. Mie jättäisin joitain tavaroita ja vaatteita pois, mutta en kyllä lyhyitä merinovillakalsareita. Ostin itselleni kaksi paria Icebreikerin lyhkäisiä alushousuja ja nehän on loistavat: ei käy haisemaan, mukavat ja napakat! Kolmen viikon aikana tekee varmaan jossain vaiheessa mieli vaihtaa kalsarit ja on lyhyet vaihtokalsarit on paljon kevyempi kantaa mukana kuin pitkät, ja ne voisi jopa pestä ja saada kuivaksi telttaoloissakin…

 3. Joo, mulla onkin muuten kahdet merinovillakalsarit. Molemmat lähtee mukaan vaikkei olekaan kuon viikon reissu 🙂

  Joitain tavaroita siellä voi olla liikaa. Täytyy verrata viimevuotiseen kirjanpitoon, mitä tuli käytettyä.

  Fjällrävenin karvahattu esim on todennäköisesti tarpeeton, koska untuvatakissa on huppu.

  Laskettelulasejakaan en ole ikinä käyttänyt edes pyryllä. Mutta ei koskaan tiedä jos tulee tosi paha keli.

  Saippua ja muutamat muut tarvikeet on ihan turhia näin lyhkäsellä, mutta ahkiossa noilla ei ole merkitystä.

  Makuualustoja on iso määrä, mutta helpompi päästää koira telttaan, kun koko pohja on suojattu.

  Louteen voisin jättää pois, muttta enpä taida. Siinä on mukava nukkua jos on hyvä keli ja taukomajoitteena hyvä.

  Jne, jne. Ehkä en kauheesti tätä vatuloi enää.

 4. Auringonsuojavoide, ettei hipiä kärähdä. Kun on se otsoniaukkokin suurentunut.
  Suosittelen ja mainostan: Nivea SUN, children’s pocket size 50ml.
  Suojakerroin 30.

 5. Eihän ne turhat (käyttämättä jäävät) varusteet mitään haittaa, jos eivät omaa päätä vaivaa. Ahkiossa tavara kulkee tosiaan varsin vaivattomasti (ainakin melkein aina).

  Itse ostin puikko-muotoista aurinkosuojaa, suojakerroin 50. Se oli hirveän hintaista, mutta ainoa varmuudella vedetön aurinkosuoja, jota apteekissa oli. Vedetön siksi, että veden lisääminen kasvoille ei tee hyvää kovassa pakkasessa. Syy ei ole se, että pelkäisin melanoomaa, vaan se, miten kivulias palanut iho voi olla… varsinkin jostain nenänpään alueelta kun nenä vielä vuotaa ja hankaa vaikkapa makuupussin hupun reunaan.

  Ja tunnustuksena, miekin vaihdan tavallisesti kalsarit myös viikon reissulla. Nyt kolmen viikon reissulla ajattelin jatkaa samalla linjalla, eli vaihdan kalsarit kertaalleen. =D Aiemmin on ollut keinokuituiset alushousut, joten merinovilla varmaankaan lisää käyttömukavuutta.

  • Joo hyviähän ne voiteet varmaan jos tarttee, mutta mulla ei naama pala kovin herkästi, niin en viitsi. Lippahattu riittää.

   Merinovilla on ykkönen, en pidä enää mitään muuta. Vakavat hajuhaitat ovat sen myötä historiaa. Kahdet lyhyet kalsarit voi pitää esim niin, että vaihtaa joka päivä ja antaa toisten tuulettua yön yli.

   Tein kokeen ruskovillan ulkoilupaidalla: En pessyt kertaakaan koko talvena, tuuletin vain. Ei pahempia hajuja.
   Nyt pesin sitten tänään reissua varten.

   😀

   Täytyy vielä hankkia kesäksi lyhythihainen t-paita.

Vastaa