Kesärepun punnitus

No niin. Reilun neljän viikon kuluttua nousee selkään tämä kantamus. Punnitus kertoo painoksi tasan 12kg. Varusteluettelosta ei pitäisi puuttua mitään, kännykkäkin on repussa ja varapatterit yms.

Seuraksi 12pv ruoka, eli noin 7,5 kiloa. Se merkitsee rinkan lähtöpainoksi vaivaiset 19,5kg. Majoitteen paino kasvoi viime kesään verrattuna vähän, vaikka mukana on sekä loue, louteen maavaate, että sooloteltta.

Keittiö keveni Vargo Hexagonin myötä 545 grammaan. Aion selvitä ilman polttoainetta, pelkällä risukeittimellä. Reitin varella on joitakin etappeja, joiden aikana on ehkä syytä kerätä risuja matkaan aina kun niitä löytyy.

Painosta puuttuvat kulkuvaatteet ja valokuvausvälineet. Kaipa se kameravarustus on pakko taas ottaa.

Koiran kantolaite on tilattu ja saapunee ensi viikolla.


Kommentit

Kesärepun punnitus — 11 kommenttia

 1. Meinaatko olla vaan kynsikkäillä? Mä en pärjäis, mä tartteisin vedenpitävät hanskat.
  Ja ilman savett-toilet pyyhkeitä en ala.
  Aiotko nukkua pääasiassa Hubbassa? Mä laittaisin jotain tuon ilma-alustan alle jos nukkuisin louteessa.

  • Louteessa hyvällä kelillä. Onhan mulla louteen maavaate ja voihan sen Hubban pohjan levittää lisäksi. En mie montaa rättiä viiti kantaa.

   Olin talvireissullakin lähes pelkillä kynsikäillä 🙂 Ne kuivuu hetkessä jos kastuu.

 2. Keventämään ei kannatakaan ryhtyä keventämisen itsensä vuoksi -siitä sairaudesta ei ole helppo parantua.

  Jos joku pätevä, järkevä syy vie maltillisen keventämisen tielle, niin kyllähän ne hartiat ja polvet kevyemmästä kantamuksesta kiittävät.

  Jos joku järjetön syy vie keventämään, niin sekin vielä käy, mielestäni. Omat syyni ovat tässä ryhmässä.

  Grammanviilaus on pakkomielle, retkeilylle ja vaellukselle vieras. Jos ei pidä varansa, niin grammat alkavat elää omaa elämäänsä.

 3. Varsin järkevältä näyttää. Keventäminen lisää mukavuutta kun liikutaan järjen rajoissa, joten järkevältä näyttää kaikin puolin. Valokuvausvehkeiden keventämistä olen itse vähän miettinyt kun koko ajan tulee vaan painavampaa lasia. Mutta se on kovin, kovin kallis tikki.

  Tekisi itsekin mieli pohjoiseen kevättä katsomaan, mutta kun juuri palasi päälle kolmen viikon lomalta, niin ei kuulemma onnistu. =/ Jo on perkelettä.

  PS. Kiitos! Lowepron kameralaukku palveli hyvin, mutta alkoi kulua jo kolmen viikon käytöllä! Taustan verkkokangas on hiertynyt paikoin aika pahasti. Toisaalta, niin kuluivat myös monet muut varusteet. Ihme kun ei enää saa kestäviä varusteita?

  • Ikävä kuulla, että kameralaukku ei kestänyt kulutusta. Onkohan se offtrail 2 huonompaa tekoa kuin pienempi malli, joka on minulla nyt roikkunut mukana jo vuodesta 2007 jokaisella vaelluksella, eli 12 reissulla. Mitään kulumaa yms ei ole havaittavissa.

   Tosin sinun reissusi oli vaativuudeltaan eri luokkaa kuin minun hiiviskelyni.

   • Selitinkin kulumasta jo tarkemmin sinulle.

    Kolmen viikon reissu Huippuvuorilla on tietyllä tapaa vaativampi kuin viikon reissu Lapissa, mutta luulisi, että suurin osa kamoista on suunnilleen samalla rasituksella ja kolme erillistä viikon reissua Lapissa vastaisivat samaa rasitustasoa. Silti tuntuu, että kamat ovat kovilla ja kulumaa tulee visuaalisesti havaittava määrä ja ehkä niinkin paljon, että se vaikuttaa joidenkin varusteiden toimivuuteen. Seuraavaksi reissuun työvaatteissa? Pitäisi kestää mukisematta…

Vastaa