Tuplamajoite: pika-analyysi

Yhden hengen teltan ja louteen majoiteratkaisu on testattu tositoimissa. Olosuhteet vaativan kelin testaukseen olivat välistä liiankin oivalliset.

MSR Hubba HP on mukava pesä, mutta koiran kanssa liikkuessa ainoana suojana ahdas: tunnelma myrsky-yönä saattaa olla todella tiivis, kun läpimärkä koira vaatii pääsyä telttaan. Yhden yön poikkeusolosuhteet toki kestää, mutta pitemmän päälle sateen jatkuessa tilaa saa olla enemmänkin.

Pystytin louteen lähes joka päivä yhden vaellussauvan varaan. Yllättäen varsin tukeva pystytys, joka kesti kovankin tuulen. Loue ei ole tässä pystyksessä täysikorkuinen eikä toimi kovalla satella aivan niinkuin pitäisi, mutta tuulensuojaksi ja keittiöksi se käy erinomaisesti.

Täydellisen majoiteratkaisun etsiminen jatkuu.


Kommentit

Tuplamajoite: pika-analyysi — 9 kommenttia

  • Tarkennan: olen varsin tyytyväinen nykyiseen ratkaisuun. Hubba HP on liian pieni ainoana majoitteena koiran kanssa, mutta louteen kanssa ei. Loue voisi olla pienempi ja kevyempi.

  • Tulen kestävyys on ehdoton vaatimus, materiaali sen mukaan. Ilman sitä ei kaksoismajoitteessa ole minulle järkeä. Louetulet muutaman litimärän päivän jälkeen ovat kuin lahja korkeammilta voimilta.

   Aion ommella seuraavan louteen itse.

 1. Minusta on mukavaa nukkua koiran kanssa Hubba Hubba HP:ssä. Ei tarvitse pystyttää kuin yksi teltta. Minusta on kiva nähdä koira yöllä ja se kertoo minulle heti jos lähistöllä liikkuu joku. Koirani viihtyy erinomaisesti teltassa. Pitkän vaelluksen jälkeen kömpii mielellään telttaan nukkumaan. Sateella rinkkakin mahtuu sisälle. Harkitsin kyllä toiseksi teltaksi Hubba HP:tä mutta on siis ahdas koiran kanssa.

  • Vois se hyvinkin sopia lyhyemmälle nukkujalle. Paha sanoa ilman testausta.

   Voin melko varmasti luvata, että koira vahtii tehokkaammin jos se nukkuu ulkona, sikäli kun Lapissa mitään vahtimista on. Itse olen antanut koiran valita ja se on päätynyt nukkumaan ulkona. Alussa oli hässäkkää yöllä, kun koira kietoi hihnansa juurakkoihin yms, mutta oppi lopulta nukkumaan rauhallisesti.

 2. Jouduin kesäkuussa nopeasti hankkimaan lisämajoitustilaa retkelle ja hankin Pena-laavun. Oli yllättävän hyvä ja suojaisa! Outamaiden majoite. Tarranauhalla kiinnitettävä hyttysverkkokin toimi hienosti; itikat pysyivät ulkopuolella. Otin kaksi vanhaa telttakeppiä, toinen etuhelmaan ja toinen katon kulmaan keskemmälle. Kaksi miestä nukkui helposti laavussa.

Vastaa