Kommentit

Virtuaalipolkuja erämaassa — 3 kommenttia

 1. Heinäntekijän polku-linkin takana on tosiaan kiinnostavat paikat merkitty koordinaatein, kepsiä varten 🙂 En omista maastokepsiä (no kännykässä on…), mutta autonavigaattori on valtavan hyvä, jos paikannustekniikasta yleisesti puhutaan. Uskallan nyt ajaa autoa jopa Helsingin keskustassa!
  Paikannustekniikka on tullut mukaan myös tutkimukseen; ystäväni, jotka tutkivat harratuspohjalta liito-oravaa, paikantavat pesäkolot tietokoneen kartalle kepsillä. Samoin myös toinen ystäväni, joka tarkastaa kotkan pesiä.

  Kun luin kirjoituksesi Outasta ja mielipiteesi turinoista, sain huonon omantunnon….Olen tainnut tehdä karhunpalveluksen luonnolle, kun hehkutan jotain hienoa retkikohdetta. Toisaalta toivon, että paikalle löytävä retkeilijä kokee jotain samaa kuin minä; rakkaus luontoon vain syvenee ja halu pitää siitä huolta lisääntyy.

  Picture this! Eletään aikaa 20 vuoden päästä. Avaruusromua on maapallon ympärillä niin paljon, että satelliittijärjestelmä vaurioituu ruska-aikaan. Silloin voi seisenkymppiselle olla hommia Lapissa 😀

  • En tosiaankaan ole modernia teknologiaa tai paikannusjärjestelmiä vastaan, koska ne sattumalta tuovat minulle päivittäisen elannon. Mutta tämänkaltaiset muutokset ovat aina pohtimisen arvoisia, kaikilta katsantokannoilta.

   Luonnossa retkeilemisen ”helppous” tekniikan avustamana on kaksiteräinen miekka. Toivon, että sitä käytetään oikein ja niin, että kokonaisvaikutus on luontoa säilyttävä.

   • Olen täysin samaa mieltä, ihan alusta lähtien. Kairassa on koko ajan enemmän sellaista sakkia, jonka toivoisi olevan jossain muualla. Esimerkiksi valmiit nuotiopaikat alkavat olla paikoin paljon törkeämmässä kunnossa kuin ennen. Anterinmukan kämpän valloitti jokin koiraseurue muutama vuosi sitten Viime syksynä Ivalojoen rannoilla oli käsittämättömiä puun kaatoja jne…
    Maastokepsit voisi kieltää lailla puolestani 😉
    Ja tarkoitin itseäni sillä 7-kymppisellä…

Vastaa