Vetovyön huoltoa

Viime vuonna Bundeswährin taisteluvyöstä tehty ahkion vetovyö toimi hienosti. Vaikka monet eivät halua vetovyöhön henkseleitä tai pitävät topattua vyötä parempana, niin tässäkin asiassa on se hyvä puoli, että voi tehdä itse kuten haluaa. Minusta toppaukset ovat vetovyössä turhia ja henkselit estavät vetövyön valumisen persauksen päälle, mikä oli ainakin alkuperäisen Paljakan vyön ongelma. Vetäjän ruumiinrakenteella lienee tähän asiaan vaikutuksensa.

Viimevuotiset kiinnitykset olivat huonot, joten niitä piti vähän korjailla. Olen irrottanut alkuperäisin Savotan paljakka-ahkion vetosysteemin Paljakan vetovyöstä ja kiinnittänyt sen sellaisenaan uuteen ”tetsariin”. Kiinnityksessä käytin Bundeswährin taisteluvyön mukana tulleita lipaslaukkujen kiinnitysmekanismeja, jotka leikkasin puukolla irti lipaslaukuista. Toimii yllättävän hyvin ja on kestävä. Mikäpä ettei, jos kelpaa armeijallekin.

Lukitusmutterit ehkä estävät tänä vuonna osien tipahtelun tunturikoivikkoon. Ahkion vetosysteemin lisäksi vyöhön on kiinnitetty lenkit koiran vetoliinaa varten.

 

 

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta


Vastaa