Roskat pois tunturista

Roskien jättämiselle tunturiin ei ole tekosyytä. Sitäpaitsi niiden pois kantaminen on helppoa. Kun palavat on poltettu, kahvinporot yms kompostoitu turpeeseen, ei loppu paina paljoa.

Kannan roskasäkkiä rinkan ulkopuolella näin:

Muuten: ei ole pahitteeksi vaikka kerää vähän toistenkin viskelemiä roskia mukaan, jos sellaisiin törmää. Olen ollut siinä puuhassa viimeaikoina liian laiska.

Luulen, että hautasin pari löytämääni Reiters-pussia kiven alle viime reissulla, vaikka ne olisi pitänyt kerätä mukaan. Tukistan itseäni.


Kommentit

Roskat pois tunturista — 2 kommenttia

  1. Törmäsiimme yleistyvään uuteen roskaan: juomatölkki! Voi hyvä tavaton, miten paljon niitä erämaa-alueilla nykyään on. Ja autiotuvan oven pielessä on Mh:lla kierrätyspullolaatikko, joka tietysti on täynnä ja kukkurallaan ja maassa vielä kymmeniä tölkkejä ja pulloja. Juomaa on jäänyt jäljelle ja kärpäset juovat ja haju on sietämätön. – Miksikähän turisti, retkeilijä, vaeltaja ei voi viedä tyhjiä tölkkejä pois kun jaksaa kantaa täyden!
    Tölkkejä on ympäri kairaa, muuallakin kuin autiotuvilla. Eikö nykyretkeilijä tiedä ettei tunturiin tarvitse vettä kantaa?

  2. Meillä oli kaverin kanssa viime kesänä filosofiana, että meillä on jatkuvasti yksi maasta nostettu roska kannossa. Roska jätettiin lähimpään autiotuvan roskikseen. Suht pieni vaiva. Näin homma pysyi mielekkäänä, kun vaellus ei muuttunut roskienkeruuretkeksi, eikä rinkan painokaan noussut liikaa. Silti tunturi tuli siistimmäksi.
    Kokeilkaa, vaeltajat, vaikka tämmöistä ensi kerralla, jos ei muuten muiden jättämien roskien keruu nappaa. 🙂

Vastaa