Makuulla

Vaelluksella oleellista on nukkuminen. Miten sitä nyt olisi kiire kun ei ole menossa minnekkään, joten aamulla voi hyvin luppoilla teltassa niin pitkään kuin uni maistuu. Nykyään, kun vaeltamisesta on tullut viimeisen päälle välineurheilua, on makuualustan oltava sellainen että makuulla olosta nauttii, mutta samalla patjan ei tarvitsisi painaa turhan paljoa.

Kolme vuotta sitten ostettu ja kuusi pitkää vaelluista ja lukuisia viikonloppuretkiä palvellut Thermarest Neoair Medium on alkanut osoittaa vuotamisen merkkejä, en taida tohtia sillä enää tunturiin kaksiviikkoiselle vaellukselle; vähintään kerran yössä joutuu patjaan puhaltamaan, kun lonkka kolahtaa kylmään maahan kesken unien.  Hieman pettymys on ollut se,  että noin kallis patja ei kestänyt sataakaan yötä.

Mutta onhan se ollut erinomaisen hyvä nukkua, joten uusi on varmaan hankittava. Sellainen kokemus Neoairista on, että kaikkein pienin malli riittää seuraavaksi ihan hyvin: vaatteita pään alle ja jalkopäähän ja 120cm Neoair XLite Small palvelee mainiosti. Eikä paina paljoa, vain 230g.

NeoAir_XLite


Kommentit

Makuulla — 4 kommenttia

  1. Onko toi ollut ihan paljaalla maalla vai onko sulla ollut joku maan ja patjan välissä? Mulla on aina ollut tosi ohut solumuovi ja ehkäpä siksi se ei vielä vuoda, vaikka öitä on tullut paljon.

    • Teltan pohja vain alla. Luulen vuotavan saumoista tai venttiilistä. NO, tilasin uuden (tuon pienimmän). En viitsi pilata vaellusta pelkäämällä patjan tyhjentymistä.

  2. Pssst! Hei!

    Jos joku uskoo, että tällä patjalla voi oikeasti nukkua, niin herätys! Jotain rotia.

    Tilaa Regular ja ole onnelllinen.

  3. Sen verran vainoharhaiseksi olen tullut puhallettavien kanssa, että solumuovi kulkee aina mukana. Käytän sitä alla pistosuojana. Sokumuovi ja puhallettava on kätevä kääriä samalle rullalle, jolloin ilmat saa samalla pois puhallettavasta. Sisäänrakennetuista pumpuista on huonoja kokemuksia.

Vastaa