Louteesta en luovu

Muutamia vuosia louetta mukana kantaneena en oikein osaa enää siitä luopua. Risukeittimellä vahvistettuna se tuo mukanaan vanhan ajan savuntuoksuisen leirielämän. Eikä puuta kulu paljoa.

Louteen pystytystavaksi on vakiintunut kahden vaellussauvan varaan pystyttäminen. Koska loue toimii pääasiassa keittiönä ja olohuoneena, matkassa on myös vaellusteltta, se kannattaa pystyttää melko pystyyn asentoon.

loue-2

Lekin vaellussauvojen kiinnitys louteeseen. Kepit sojottavat näköjään kaikkea muuta kuin pystyssä, mitä lie asentaja ajatellut.

 

loue-3 loue-5 loue-4 Pystytys kestää yllättävänkin kovaa tuulta, kunhan pystytyssuunta on oikea. Jos yöllä tuulen suunta muuttuu, saattaa louteen joutua kääntämään. Tai jos ei viitsi, niin ainakin laskemaan alas.

loue-1

Ja risutuli lämmiittää.


Kommentit

Louteesta en luovu — 10 kommenttia

 1. Järjen ääni puhuu. Minäkään en luovu louteestani.

  En ole koskaan pystyttänyt louetta noin, mutta kaippa pitäisi kokeilla. Vaikka en ole ihan varma, että mun perinteinen inarilainen loue tuohon ihan taipuu. Tai taipuisi, mutta kuluttaako kangasta turhaan, Tai toimii riittävän hyvin ylhäältä pystytettäessä.

  • En juuri louteessa nuku. Pitäisi miettiä uudelleen jos se olisi ainoa majoite.

   Vihe tuntuu kestävän tämän hyvin.

 2. Taidan ottaa seuraavalle reissulle sekä teltan, että louteen. Jos on ”huono” keli, niin pystytän teltan, muuten käytän louetta.

 3. Meillä kulkee myös aina mukana, tosin välineenä on vähän isompi tarppi, kun yleensä porukalla reissataan. Mahdollistaa ”maisemaillanistujaiset” huonommassakin kelissä.

 4. Meilläkin on porukalla liikuttaessa louteenkorvike, ”Reiska” kuten sitä hellästi nimitämme, vanha Haltin Resque 1 -tarppi. Pitää sateet, torjuu tuulet ja keskiyön auringossa mahdollistaa viileämmät yöunet asetettuna teltan päälle hopeinen puoli ulospäin.

 5. Toi Haltin tarppi on iahn samanmoinen kuin loue tai erätoveri, siis materiaaliltaan, väri vain on vihreän sijasta oranssi. Samalla lailla paikataan jesarilla kun kipinät tekevät reikiä :).

   • Mä en ala. Mun Viheen Erätoveriin kyllä on tullut kolme kipinäreikää. Ja samaa materiaalia on kuin louekin. Yhyy. Ei muuten tee enää Viherron Heikki noita, nimi pysyi kyllä samana, eikä Tamperetta kauemmas valmistus siirtynyt.

Vastaa