Tunausta ja tohtorointia

Keväämmällä narisin Fjällräven Kajkan ylimääräisistä rensseleistä.

Nyt kun kesän jälkeen olen varma, että tässä sinänsä hyvässä repussa on täysin turhia härpäkkeitä, päätin antaa Kajkalle puukkoa. Kyytiä saivat sekä alaosaston verkkotasku vetoketjuineen, että hattuosan rensseli, jolla sitä voi käyttää mahalaukkuna päiväretkillä.

kajka kajka-2

Enpä voi käsittää, mihin tarvitsisin kumpaakaan ”ominaisuutta”.

Hattuosan kuminauha siirtyi jo ennen ensimmäistä vaellusta rinkan selkämykselle, josta siitä on minulle enemmän hyötyä.

kajka2

Mutta Kajka on hyvä rinkka, enkä kehota ketään pahoinpitelemään omaansa.

Kajkan ostoa harkitsevien on hyvä huomata, että Kajka on melko suurikokoinen kantolaite,  sillä 75l malli on minulle vähän turhankin iso kahden viikon reisulle. Se on selvästi aiempaa Osprey Aether 70 rinkkaani suurempi: edes lähtiessä Kajka ei ollut mainittavasti ylipakatun näköinen.

kajka3

 


Kommentit

Tunausta ja tohtorointia — 10 kommenttia

 1. Itse kerään rohkeutta samansuuntaisiin toimenpiteisiin. Tosin kesällä aina vaaran laelle kotiväelle tekstaria lähettämään kiipeillessä oli tuossa yläosasta mahalaukuksi muuttuneessa systeemissä vesipullo, kamera, känny ja EA-tarvikkeet. Eli sille sentään oli käyttöä.

  • Minä taas aina viritän uuden repun hattuosaan tuollaisen kuminauhan, jos sellainen vakiovarusteista puuttuu… Mielestäni siihen saa näppärästi sidottua takin, jos sitä ei jatkuvasti tarvitse.

   • Joo. Mie mieluummin laitan hattuosaan koukun johon ripustan takin, ja sitten laitan takinhelman sinne selkäpuolelle viritetyn kumilenkin alle.

    Kuka mitenkin.

 2. Mielenkiintoista päästä tutkimaan Kajkaa lähemmin kokoontumisessa Evolla. Tähänastinen mielenkiintoni rinkkaan perustuu pelkästään kuviin. Pidän Fjellun tyylistä; laatua, yksinketaista ja konstailematonta (vaikka siihenkin on lisätty ”härpäkkeitä”).

 3. Kokemusteni mukaan Kajkan haastavin yksityiskohta ovat suunnattoman suuret sivutaskut. Niihin haluaisi laittaa kaikkia pieniä tavaroita, joita saattaa tarvita pitkin päivää. Säkkitaskuissa kaikki tahtoo olla yhtenä mylläkkänä, vaikka käyttäisikin pussukoita yms. Kokemuksia?

  • Joo, onhan ne isot. En laita sivutaskuja kovin täyteen. Itselläni siellä on puukko, sadevaatteet persalunen yms.

 4. Aiheesta lisää: Kameralaukku kantolaitteen osana | Asentopaikan päiväkirja

Vastaa