Koiranruokaongelma

Aiemmin olen kertonut kuivaavani pakastettuja Murren Murkina Oy:n MurreMix koiranruokia vaellukselle. Nyt MurreMixeistä paljastui kuitenkin ongelma, joka tekee näistä pakasteista käytännössä kuivaamiseen kelpaamattomia: ilmeisesti resepti on muuttunut aiemmasta siten, että niihin on lisättu kasviöljyä.

Ongelma koskee ainakin Murren Kanakasvista, Lihakasvista ja VoimaMixiä. Tuoteseloste näyttää, että niissä on pellavansiemenöljyä. Öljy erottuu selkeänä, kellertävänä massama osittain sulaneessa tuotteessa.

En ole huomannut reseptin muutosta ennen kuin nyt, kun taas yritin kuivatusta kesän vaellukselle. Jouduin puristamaan osittain kuivatuista MurreMixeistä öljyä pois talouspaperin avulla, joka oli melkoisen työläs homma. Toivottavasti ne kestävät vaelluksen ajan pahasti härskiintymättä. Vaellukseen asti säilytän ruokia pakastimessa.

Joka tapauksessa tiedoksi niille, jotka ovat mahdollisesti lukeneet aiempia koiranruuan kuivatusjuttujani: MurreMixejä ei voi enää suositella kuivattavaksi vaellusmuonaksi koiralle niiden suuren öljypitoisuuden vuoksi.

Harmin paikka.

Ensi kerralla täytyy kuivattaa koiralle tehdasnappuloiden lisäksi vaikkapa aitoa lihaa tai kalkkunaa. Rypisöljypullo on tietenkin mukana myös koiran eväissä.

Olen suositellut MurreMixin kuivamista ainakin näissä jutuissa:

Sopu elintarvikekuivuri – osa 2http://www.outa.fi/joomla3/index.php?option=com_content&view=article&id=324:sopu-elintarvikekuivuri-osa-2&catid=44&Itemid=155

Kuivattua koiranruokaa
https://paivakirja.asentopaikka.fi/2010/05/13/kuivattua-koiranruokaa/

Jos olette noita juttuja lukeneet, niin nyt kannattaa valita joku toinen tuote kuivattavaksi.


Kommentit

Koiranruokaongelma — 3 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Kuivattua koiranruokaa | Asentopaikan päiväkirja

  2. Aihetta sivuten: Kannattaa vaihtaa koiran osalta rypsiöljy vaikkapa auringonkukkaöljyyn. Sitä syötettiin huskyille aina kauden raskaina aikoina ja kummastelin, että eikö rypsiöljy olisi halvempaa ja kätevämpää (saisi isommissa pakkauksissa). Ilmeisesti ei ole, koska koiran elimistö ei pysty hyödyntämään sitä kovin hyvin. Syytä en muista, mutta uskon ammattilaisia.

    • Tästä olen saanut ristiriitaista tietoa. Tiedäpä hänestä, mutta käsittääkseni koirat pystyvät hyödyntämään useita kasviperäisiä öljyja, ainakin energiana.

      Itse olen syöttänyt otukselle kylmäpuristettua rypisiöjyä pennus asti.

Vastaa