Miltä kuulostaisi vahveroilla täytetty poronvasan kylkirulla? Sellainen on valmistumassa juuri nyt.
800g poronvasan kylkirullaa
- punasipulia
- tavallista sipulia
- kuivattuja kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä
- Vähän voisulaa, suolaa ja pippureita
Punasipuli, voisula ja vahverot kylkirullan sisään. Runsaasti sipulia lihan kylkeen.
Kokonaisia viherpippureita, punapippureita ja mustapippureita, suoloja. Kukapa nyt mitäkin halajaa, vaan kannattaa huomioida, että poronlihan hienoa maukua ei kannata peittää turhalla maustamisella.
Rautapata on tähän paistokseen paras astia.
Kolmen vartin paistamisen jälkeen vähän vettä sekaa, kansi päälle.
On hyvä pitää huolta ettei paistos pääse kuivumaan. Eli vettä lisää tarpeen mukaan, vain liraus kerrallaan.
Lopuksi 4 tuntia 90 asteisessa uunissa. Epäonnistuminen on mahdotonta.
Nyt odotetaan …
—
Klo 18.40:
Pahus. Kerkesivät syödä ennenkuin sain kunnon kuvan.
Kommentit
Poronvasan kylkirullaa isänpäiväksi — 1 kommentti