Utsjoen kunta kehittää

Utsjoen kunta suunnittelee yhdessä Metsähallituksen kanssa panoraamareittiä Karigasniemeltä Nuorgamiin. Suunnitelmia koskevaan kyselyyn voi vastata netissä:

http://www.utsjoki.fi/fi/palvelut/elinkeinotoimi/panoraamareittikysely.php

Tenojokilaakso on komea ja itse joki ainutlaatuinen koko Euroopan, jopa koko maailman mittakaavassa, joten mikäpä että semmoista jokea ei ilkeäisi näyttää tai markkinoida ulkomailla saakka. En missään nimessä aio tyrmätä Utsjoen kunnan matkailunkehittämissuunitelmia, eihän minulla tietenkään olisi sellaiseen mitään mahdollisuuttakaan, mutta toivon Utsjoen kunnanisien muistavan tämän: Ihmiset tulevan Tenolle katsomaan alkuperäistä, erämaista luontoa. Kuka auton ikkunasta, kuka lohiveneestä, kuka reppu selässään patikoiden tai tunturipuroilla perhostellen.

Jos tämä luonto katoaa, ei Tenolle jää enää mitään, minkä takia sitä kannattaisi tulla katsomaan.

Luontoa säilyttävän matkailun kehittäminen on haastavaa, Utsjokelaisilla on nyt mahdollisuus toimia tässä asiassa tiennäyttäjinä.


Vastaa